Tuesday, February 20, 2007

 

Bigger than life


Με αφορμή το video των Klaxons, "Golden Skans" θυμήθηκα τους πρωτογενείς εκείνους λόγους που η pop είναι τόσο ακαταμάχητη. Για να είμαι ακριβής, τους επιβεβαίωσα.
Διαβάζω στον Τύπο, όλο το hype που τους περιβάλλει και δεν μπορώ παρά να χαμογελάσω ειρωνικά με όλα τα τερτιπάκια που έχουν επινοηθεί από τα τμήματα του marketing ή από τα αγγλικά περιοδικά: the nu rave, οι καινούριοι τάδε, οι αυριανοί δείνα... Είναι τόσο ανόητα... άσχετα αν διασκεδάζω με αυτά και γω ή καμμία φορά, γίνομαι και μέρος τους.
Όλο το θέμα με τους Klaxons ή τους κάθε Klaxons που είναι της προκοπής, ή έστω οριακά της προκοπής, είναι ότι πραγματικά αποτελούν το απόλυτο dead sexy, νέο γκρουπάκι και το "Golden Skans" δεν έχει αλήθεια σημασία αν μοιάζει πιο πολύ με Flowered Up ή World Of Twist ή ακόμα με Happy Mondays. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι κινούνται "αγέρωχα" στην στρατόσφαιρα, έχουν όπλο το γαμάτο ερωτισμό τους και αγρεύουν εύκολα τα θύματά τους από τους υποψιασμένους θαμώνες των συναυλιών τους, ή τους ανυποψίαστους θεατές τους στο youtube. Δεν είναι δύσκολο να πάθεις αυτισμό με το ρεφρέν τους, όχι επειδή τόσο είναι γαμάτοι συνθέτες, όσο επειδή νιώθεις με τις περισσότερες αισθήσεις σου, ότι το τραγουδούν με φωνές που πηγάζουν από τα υπογάστριά τους.
Ούτε και αυτοί δεν καταλαβαίνουν καλά καλά πώς διάολο γίνεται και ιονίζουν την ατμόσφαιρα σε αυτό το ταινιάκι. Το σημαντικό είναι ότι το καταφέρνουν.
Και αυτό, ξέρετε, είναι το μεγαλύτερο από τη ζωή στοιχείο τους, το οποίο ελάχιστοι θα συνειδητοποιήσουν (αυτοί που ακόμα μπορούν να ερωτεύονται) και ακόμη λιγότεροι θα καταφέρουν να το "επικοινωνήσουν" (αυτοί που μπορούν να μετουσιώνουν τα ενεργειακά ρευστά τους σε λέξεις).
Μεγάλο πράγμα η αδρεναλίνη...

Labels: ,


Comments:
Θα τους δω σε ένα μήνα και κάτι (22 Μαρτίου). Προς το παρόν ακούω τους Μύθους του Κοντινού Μέλλοντος.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?